hisfa oldtimer dag

Terugblik Hisfa Oldtimer dag 22 april 2023

Op zaterdag 22 april 2023 was het eindelijk zo ver: de eerste Hisfa Oldtimer dag! Een van de Hisfa leden had aan Hisfa gevraagd of het mogelijk was om een Oldtimer dag te organiseren voor trucks met een agrarisch verleden. De dag moest zijn voor trucks die in het verleden gebruikt werden om fourage en andere diervoeders te vervoeren.

Benieuwd naar deze dag? We hebben een korte video op ons YouTube-kanaal geplaatst.

Er blijken in Nederland nog een behoorlijk aantal historische opgeknapte trucks te zijn. Ruim 25 historische trucks zijn aangemeld voor deze bijzondere dag. Op 22 april werden wij ontvangen op het terrein van Veldhuizen wagenbouw in Groenekan. Rond 9.30 uur kwamen de eerste trucks aangereden die netjes werden geparkeerd.

Om 11.00 uur gaf Pieter Veldhuizen een presentatie over zijn bedrijf en vertelde mooie verhalen over hoe zij innoveerde op het gebied van agrarische voertuigen die op het land en op de weg gebruikt konden worden. Na de presentatie konden de aanwezigen genieten in de volle zon van de prachtig gepoetste voertuigen. En iedereen had zo zijn mooie herinneringen de tijd dat deze voertuigen hun werkzaamheden deden. Na het nuttigen van de lunch werden de voertuigen gestart om en leuke rit te maken in het gebied rond Groenekan. Helaas tijdens de rit begon het een beetje te regenen maar dat mocht de pret niet drukken. Onderweg werden er foto’s gemaakt en alle voertuigen kwamen weer veilig aan in Groenekan.

Ondertussen was het droog geworden en onder het genot van een drankje en een hapje werd er gezellig nagepraat. Hisfa heeft vele leuke reacties ontvangen over de geslaagde dag. Ook kregen wij de vraag of er nog een vervolg op gaat komen. Het is zeker de moeite waard dat Hisfa zich daar over gaat beraden. Rond 16.30 waren alle voertuigen weer vertrokken richting huis waar de trucks weer netjes zijn opgeborgen in hun stallingen.

Scroll naar boven